Getdataback for NTFS and FAT

by - Khamis, Julai 12, 2012






Runtime Software - Data Recovery Softwre & File System Utilities
Hari nie saya memperkenalkan satu perisian untuk mendapatkan semula data-data dalam hardisk anda, yang sama ada terpadam, atau terformat, atau partition hilang, atau segala atau lagi. Sejujurnya ikhlas dari hati saya ini, keberkesanan untuk mendapat semula adalah tinggi berbanding dengan perisian recovery yang pernah saya cuba setakat ini. Tapi bergantung juga, tahap hardisk tersebut, format guna level mana, delete file secara apa, semua tue mempengaruhi keputusan.

Jadi tanpa berbuang masa lagi, saya memperkenalkan, RUNTIME GetDataBack. Dipisahkan kepada dua, iaitu satu untuk filesystem NTFS, manakala satu lagi filesystem FAT.

Keperluan Sistem : 
  • Prosesor Pentium 
  • 32 MB RAM 
  • Windows 95, 98, ME, NT, 2000, XP, 2003, Vista atau Windows 7
comstuff.net : comstuff.net

Bagaimana nak gunakannya?

- Sebelum Install pastikan dulu drive yang nak di recovery itu menggunakan filesystem apa. Kalau FAT (FAT, FAT32, FAT16) sila install GetBackData for FAT manakala jika NTFS install GetDataBack for NTFS.

- Extrak winrar dan pilih sama ada mahu install GetBackData for NTFS atau for FAT. Double klik Setup untuk menginstall.

- Jangan run lagi Getdataback. Buka folder Reg, double klik pada registerx64.reg (untuk windows 64bit) atau registerx86.reg (windows 32bit)

- Klik kanan GetDataback dan pilih run as Administrator  (rujuk 1).

- Pilih pilihan yang ditanya, pilih Setting default (2) pun takpe. Next (3).

- Pilih Hardisk (4) yang nak di recovery kan. Next (5).

- Proses recovery data tengah berjalan. Tunggu sehingga selesai.

- Recovery Tree, directories (10), dan files (11) yang berjaya direcovery.
- Pilih file yang nak diselamatkan, klik kanan, copy dan simpan.
- Kita juga boleh melihat dulu fail-fail tersebut sama ada masih elok atau sudah rosak dengan tekan 'Enter' atau 'F3'
- Selesai.

Korang juga boleh download Runtime Live CD, semua produk mereka ada install dalam Live CD. Menggunakan Knoppix sebagai platform OS mereka.

Runtime Live CD (knoppix desktop)

You May Also Like

1 Komen

  1. tuan link utk download software ini dah mati....ada yang lain tak?

    BalasPadam

Jika ada apa-apa pertanyaan, ada sebarang pendapat atau apa-apa saja selain bukan kata-kata maki hamun, marah atau apa-apa saja yang negatif, teramatlah dialu-alukan.